Usmeno prevođenje

PREVODI » Usmeno prevođenje

Usmeno prevođenje u osnovi je umetnost parafraziranja - pervodilac sluša govornika na jednom jeziku, shvata sadržaj onoga što se govori, a zatim parafrazira njegovo ili njeno razumevanje značenja koristeći alate ciljnog jezika. Međutim, kao što se ne može nekome objasniti neka misao ako je niste u potpunosti razumeli, ne možete prevoditi ili tumačiti nešto bez poznavanja teme čiji se usmeni prevod vrši. Pri odabiru prevodioca za usmeni prevod, njegovo ili njeno stručno znanje o temi jednako je važno kao i njihovo iskustvo u usmenom prevođenju.

Konsekutivno prevođenje

Prevodilačka agencija FLASH nudi usluge konsekutivnog prevoda na preko 30 jezika. Uobičajeno korišćeni u postavkama jedan na jedan ili u malim grupama, naši konsekutivni prevodioci održavaju stroge standarde profesionalizma i poseduju izuzetne lingvističke i interpersonalne veštine kako bi olakšali interakciju između dva, a ponekad i više jezika.

Simultano prevođenje

Simultano prevođenje se uglavnom koristi za velike konferencije ili sastanke i / ili okruženja u kojima su potrebna dva ili više jezika. Simultano prevođenje je mnogo složeniji i naporniji proces od konsekutivnog prevođenja. Prevodioci sede u izolovanoj kabini, slušaju glas preko slušalica i govore prevod u mikrofon, koji se bežično prenosi na slušalice koje nose članovi publike. Ponekad se naziva i interpretacija U.N. stila, a ova usluga zahteva obučene prevodioce i specijalizovanu opremu.

Konferencijsko prevođenje

Prevodilačka agencija FLASH za konferencijske usluge pruža sve što je potrebno da bi vaši poslovni sastanci bili uspešni, uključujući:     

 • Usluge tumačenja na licu mesta (simultano i konsekutivno)     
 • Naš glavni prioritet je da obezbedite da vaši sastanci teku glatko i ostvare svoje ciljeve.
 • Usmeno prevođenje preko telefona

Prevodilačka agencija FLASH pruža i usluge over-the-phone interpretacije (OPI) na više od 30 jezika, omogućavajući vam da savladate bilo koju jezičku barijeru u sekundi. Telefonske veze se mogu uspostaviti bilo gde i na bilo kojem uređaju s internet vezom, uključujući desktop i laptop računare, tablet uređaje i pametne telefone. 

NOVOSTI I AKCIJE
 • PREVOD DOKUMENTA 790 DIN

  Iskoristite priliku i obezbedite sebi prevod dokumenata za samo 790 dinara... Više...

   

 • PREVOD SAJTA OD 590 DIN

  Povoljan prevod tekstova za sajtove na sve važnije svetske jezike... Više...

 • REFERENCE

  Naši klijenti su brojna mala i srednja preduzeća poznate kuće svih robnih marki, poznate ličnosti, advokatske kancelarije, bolnice itd...