na vrh
Poruka na Viber Poruka na WAPP

Vize za Slovačku

Ostalo » Vize za SlovačkuPROCEDURA ZA DOBIJANJE SLOVAČKE VIZE

Što se tiče procedure za dobijanje radne i boravišne dozvole Slovačke Republike na osnovu osnivanja preduzetničke firme, reč je o osnivanju tzv. ŽIVNOSTI (na nemačkom GEWERBE) na osnovu koje dobijate prvu radnu i boravišnu vizu za Slovačku na 2 godine.

Od dokumentacije za otvaranje preduzetničke firme sa Vaše strane potrebno je:

 • Uverenje o nekažnjavanju overeno APOSTILLE pečatom (uverenje o nekažnjavanju ne sme biti starije od 90 dana na dan termina, ukoliko ste imali vizu neke druge države u protekle 3 godine potrebno je dostaviti uverenje o nekažnjavanju i iz te države)
 • Pasoš (ne smete biti u prekoračenju na dan termina)
 • Lična karta
 • Dve fotografije 3x3.5 cm ili 3x4.5 cm

Pored toga, depozit koji je obavezan i jedan od klučnih osnova za odobrenje radne i boravišne dozvole na bankovnom računuod 8.605,00 eur, koji se postavlja na dva računa koja će Vam biti otvorena u Slovačkoj.

 • Na jedan račun 5.377,6 eur
 • Na drugu Račun 3.226,6 eur

Depozit koji je naveden je dokaz o finansijskoj sigurnosti boravka stranca, stranac mora biti materijalno obezbeđen najmanje u visini egzistencijalnog minimuma zasvaki mesec boravka, ukoliko dužina boravka prelazi godinu dana, potrebno je dokazati finansijsku sigurnost u iznosu dvanestostrukog životnog minimuma koji je propisan zakonom Slovačke Republike.

***NAPOMENA ***

Depozit nije za osnivanje firme već kao što je gore navedeno dokaz da ste finansijski obezbeđeni i da možete sami sebe izdržavati te dve godine!

U prilogu Vam ostavljamo link Ministarstva spoljnih poslova R. Slovačke

https://www.mic.iom.sk/sk/pobyt2/prechodny-pobyt/326-ziadost-o-prechodny-pobyt-2.html#financie

Takođe je moguće priložiti potvrdu o finansijskoj obezbeđenosti i iz Vaše matične države, jedino šta je u tom slučaju bitno jeste da na potvrdi koju će Vam izdati Banka bude naglašeno da se potvrda izdaje „RADI DOBIJANJA VIZE U SLOVAČKOJ“

Depozit možete podići po dobijanju neophodne potvrde o stanju na računu, što je u roku od 48 h, ali svako ko je u mogućnosti najbolje je da se novac ne podiže sa računa do odobrenja boravka u Republici Sovačkoj, što je u proseku između 3 do 8 nedelja od podnetog zahteva. Za to vreme možete normalno koristiti novac bilo gde i plaćati karticom, prebacivati na druge račune itd.

Na poseban zahtev klijenta možemo postaviti depozit za Vas, u tom slučaju potpisujete ugovor o pozajmici, Vaša dokumenta, pasoš kao i aplikacije od Banke su kod nas do dobijanja potvrde od Banke o stanju na računu što je u proseku 48h. Nakon dobijene neophodne potvrde podižemo depozit, vraćamo Vam Vaša dokumenta i pristup aplikacijii odlazimo na termin u Policiji za strance.

Mi Vam obezbeđujemo:

 • Osnivanje firme
 • Sedište firme (u trajanju od 24 meseca)
 • Adresu prebivališta na teritoriji Slovačke (u trajanju od 24 meseca)
 • Zakazivanje termina na Policiji za strance u R. Slovačkoj
 • Popunjavanje formulara za podnošenje zahteva
 • Prevod dokumentacije
 • Osobu koja će sa Vama ići u Banku i Policiju
 • Takse (policija, osnivanje firme itd)
 • Klijent (osoba) mora doći lično u Slovačku na četiri dana
 • Prvi dan otvaramo račune i postavljamo depozit
 • Treći dan dobijamo potvrdu o depozitu
 • Četrvti dan odlazak na Policiju za strance gde Vas slikaju i uzimaju Vam otiske

Termini za Policiju se uglavnom rezervišu mesec dana unapred, uverenje o nekažnjavanju mora biti minimalno 7 dana pre termina (za državljane Srb, BiH, CG) dok za državljane Albanije i Makedonije minimalno 15 dana pre termina.

Cena za pomoć oko ize za Slovačku sa svim taksama, adresama, prevodima, osnivanjem firme, zakazivanjem termina i našom uslugom je 2500 eur. Ne plaćate ništa unapred, postoji mogućnost plaćanja u dve rate.

Prva rata se plaća po dolasku i otvaranju računa i kada dobijete potvrdu od Policije da čekate izradu dokumenta

Druga rata se plaća po dobijanju radne i boravišne vize za Slovačku.

***NAPOMENA***

Prva rata su troškovi za podnošenje zahteva za dobijanje radne i boravišne vize Slovačke Republike!

Izrada dokumenta od predaje u proseku traje od 3 do 8 nedjelja.

Zakonski rok za odgovor je 90 dana.

Po dobijanju vize osoba ima obavezu prema samoj sebi,tačnije treba plaćati osiguranje koje iznosi 84,7 eur prve godine i knjigovodstvene usluge 35eur mesečno.

S obzirom da naša firma nudi FULL SERVICE, nudimo i knjigovodstvene usluge za naše klijente.

Druge godine, ukoliko ostvarujete prihod veći od 7.266,00 eur na godišnjem nivou, plaćate pun iznos socijalnog, penzionog i zdravstvenog osiguranja koje iznosi cca 240 eur. Ukoliko ne ostvarujete prihod veći od navedenog nastavljate da plaćate samo osiguranje 84,7 eur i druge godine.

Ukoliko izmirujete svoje obaveze,po isteku vize možemo produžiti vizu do 5-e godine, nakon čeka imate pravo na stalni boravak u Republici Slovačkoj.

Sa ovim papirima (Slovačkom preduzetničkom firmom) možete poslovati bilo gde na teritoriji Shengen-a, za to je potrebno da imate firmu ili poslodavca iz druge države sa kojom ćete potpisati ugovor, na osnovu kojeg se podnosi zahtev za A1 Obrazac i na osnovu kojeg možete „sami sebe da uputite na rad u drugu državu“ ovo se ne odnosi na ljude koji posluju online, za takve nije potreban A1 obrazac.

Takođe, na zahtev naših klijenata možemo obezbediti A1 obrazac!

Nakon 6 meseci od dobijanja vize možemo zameniti vašu vozačku za Slovačku.

Ukoliko ste zaintresovani možete nas kontaktirati radnim danom od 09h do 19h

+381-60-54-55-484 (Poziv ili Viber)

tumac.beograd@gmail.com

Vaš tim

Agencija FLASH

Aleksinačkih rudara 10a

Novi Beograd

Srbija