na vrh
Poruka na Viber Poruka na WAPP

Zašto je važno učiti engleski jezik?

Izlaganje različitim jezicima i kulturama je važna komponenta kvalitetnog obrazovanja, a prednosti učenja engleskog jezika su dobro dokumentovane u mnogim bitnim oblastima.

Izučavanje engleskog jezika dovodi vas u kontakt sa ljudima i kulturama koje su veoma različite od vaše, i to na način koji podstiče poštovanje različitosti. Ovo izlaganje smanjuje barijere koje su često u korenu straha i nepoverenja prema drugima. Dakle, znanje stečeno učenjem engleskog jezika doprinosi empatiji i toleranciji prema različitim narodima i smanjuje predrasude u zemlji i inostranstvu.

UPOZNAVANJE DRUGIH KULTURA I ISTORIJE

Izučavanje engleskog jezika ne samo da proširuje perspektive učenika o svetu, već im daje i dublje razumevanje njihove sopstvene kulture. Upoznavanje sa dugom istorijom i kulturom gradi veći osećaj prošlosti i unutar sopstvene kulture.

Učenje engleskog jezika povećava veštine učenika u sporazumevanju sa drugima. Pravilnim čenjem stranih jezika ljudi stiču najbolje razumevanje gramatike i proširuju svoj rečnik. Učenje lingvističkih korena jezika dodatno produbljuje ove sposobnosti.

Učenje stranih jezika poboljšava veštinu slušanja i pamćenje, povećava analitičke sposobnosti i izgrađuje sposobnost rešavanja problema i rada sa apstraktnim konceptima. Pokazalo se da poboljšava proučavanje drugih predmeta. Sposobnosti iz recimo matematike i drugih predmeta se povećavaju, a kreativnost raste.

PROFESIONALNO UČENJE ENGLESKOG JEZIKA

Izučavanje engleskog jezika je izrazita prednost u profesionalnom svetu. Kandidati za posao koji poznaju više od jednog jezika su izuzetno vredni i imaju konkurentsku prednost u američkoj ekonomiji, gde veliki deo poslova uključuje rad sa imigrantima i/ili su rezultat trgovine sa inostranstvom. Studenti koji su studirali engleski jezik imaju više mogućnosti za zaposlenje kako u zemlji tako iu inostranstvu, u sve globalnijem društvu.

Diplomci često navode kurseve engleskog jezika kao najvrednije koji im pomažu da unaprede svoje komunikacijske veštine u celini na fakultetu, omogućavajući im da dobiju poželjno zaposlenje u širokom spektru oblasti. Učenje engleskog jezika otvara vrata u bezbroj oblasti, uključujući biznis, marketing, medicinu, tehnologiju, pravo i sl.

VEŠTINE KOMUNIKACIJE NA PUTOVANJU

Izučavanje engleskog jezika smanjuje prepreke na putovanju i stoga podstiče kontinuirano izlaganje drugim kulturama i omogućava pojedincima da potpunije komuniciraju sa drugima.

Proučavanje različitih jezika i kultura je kapija za veće razumevanje i uvažavanje širokog spektra drugih predmeta, uključujući umetnost, muziku, kuhinju, film, nauku i filozofiju. Ono obrazuje i proširuje um na neograničene načine i predstavlja istinsko jezgro liberalnog obrazovanja.